Náš blog

kategorie blogu

Jazykové mutace automaticky a jednoduše s API napojením na DeepL

10.07.2024 | Petr Husnaj

DeepL je jedním z nejvýkonnějších a nejpřesnějších překladačů na trhu, který umožňuje překlady mezi různými jazyky s vysokou úrovní kvality. Díky jeho API mohou webové stránky a e-shopy snadno integrovat automatické překlady do svých systémů. V tomto článku se podíváme na možnosti tohoto propojení i na to, jak může tato integrace usnadnit provoz vašeho webu nebo e-shopu.

API DeepL: Jak to funguje?

API DeepL poskytuje programové rozhraní, které umožňuje vývojářům přistupovat k překladovým službám DeepL přímo z jejich aplikací. To znamená, že můžete automatizovat proces překládání textu. To se vám bude hodit například při překladech produktových popisů, článků a dalších textů na vašem webu nebo e-shopu.

Hlavní funkce API DeepL:

  1. Automatické překlady: API umožňuje překládat texty mezi více než 20 jazyky, včetně češtiny, angličtiny, němčiny, francouzštiny, španělštiny a dalších.
  2. Vysoce kvalitní překlady: DeepL používá nejmodernější neuronové sítě k poskytování překladů s vysokou přesností a zachování přirozeného jazyka.
  3. Přizpůsobitelné: Uživatelé mohou nastavit specifické překladové parametry podle svých potřeb.
  4. Rychlost a efektivita: API je navrženo pro rychlé a efektivní zpracování požadavků, což je klíčové pro rychle rostoucí weby a e-shopy.

Náš systém BraveCMS obsahuje ve svém základě kompletní API pro DeepL, po registraci a nastavení tedy můžete přeložit váš projekt automaticky a bez námahy.

Jak integrovat API DeepL na váš web nebo e-shop?

Integrace API DeepL je velmi jednoduchá. Zvládnete ji klidně sami. Zde je krok za krokem postup, jak to provést:

  1. Registrace na DeepL: Nejprve se zaregistrujte na stránkách DeepL. V nastavení pak získáte unikátní API klíč, který si zkopírujete.
  2. Nastavení API: Implementujte API klíč do Brave CMS systému a vyberte, co se má překládat a do jakého jazyka.
  3. Automatizace procesů: Automatizované procesy vám sami vytváří překlady, například při přidání nového produktu do e-shopu nebo publikování nového článku na blog.

Ceník pro DeepL API

DeepL nabízí několik tarifů podle počtu znaků, které potřebujete přeložit. Free tarif nyní dovoluje přeložit až 500 000 znaků zdarma. Aktuální ceník naleznete zde.

Podstatné info pro DeepL API?

  • DeepL API umožňuje automatické překlady mezi více než 20 jazyky, což může výrazně zlepšit uživatelský zážitek na vašem webu nebo e-shopu.
  • Hlavní funkce zahrnují vysoce kvalitní překlady, rychlost, efektivitu a přizpůsobitelnost podle potřeb uživatele.
  • Integrace vyžaduje základní programátorské dovednosti a přístup k API klíči, který získáte registrací na stránkách DeepL.
  • Ceník DeepL API je strukturován podle počtu znaků, které potřebujete přeložit, s různými tarify – od FREE tarifu zdarma až po ten za 39,99 € měsíčně.

Integrace DeepL API může opravdu výrazně usnadnit správu vícejazyčného obsahu a zvýšit atraktivitu vašeho webu nebo e-shopu pro mezinárodní publikum i vyhledávače. A hlavně to zvládnete bez šíleného úsilí a zdlouhavé práce s ručním překladem a vkládáním do webu.

Petr Husnaj
Vedoucí projekce
ZPĚT Chci integrovat DeepL na web
Petr Husnaj
Vedoucí projekce email: petr.husnaj@impnet.cz

Jsme hrdými držiteli těchto certifikátů